Suivre
Elise Mognard
Elise Mognard
Associate Professor, Taylor's University
Adresse e-mail validée de taylors.edu.my
Titre
Citée par
Citée par
Année
Eating patterns and prevalence of obesity. Lessons learned from the Malaysian Food Barometer
T Fournier, L Tibère, C Laporte, E Mognard, MN Ismail, SP Sharif, ...
Appetite 107, 362-371, 2016
612016
Animal and plant protein food sources in Indonesia differ across socio-demographic groups: Socio-cultural research in protein transition in Indonesia and Malaysia
H Khusun, J Februhartanty, R Anggraini, E Mognard, Y Alem, MI Noor, ...
Frontiers in Nutrition 9, 762459, 2022
332022
Tourisme et expérience alimentaire. Le cas du Sud-Ouest français
J Bessière, E Mognard, L Tibère
Téoros. Revue de recherche en tourisme 35 (35, 2), 2016
322016
Studying the consequences of modernization on ethnic food patterns: Development of the Malaysian Food Barometer (MFB)
JP Poulain, W Smith, C Laporte, L Tibère, MN Ismail, E Mognard, ...
Anthropology of food, 2015
312015
Malaysian food barometer (MFB): a study of the impact of compressed modernisation on food habits.
JP Poulain, C Laporte, L Tibère, E Mognard, NA Ragavan, AA Zadeh, ...
Malaysian Journal of nutrition 26 (1), 2020
302020
Tourism research in non-English-speaking academic systems
P Mura, E Mognard, SP Sharif
Tourism Recreation Research 42 (4), 436-445, 2017
262017
Socio-cultural and economic drivers of plant and animal protein consumption in Malaysia: the SCRiPT study
A Drewnowski, E Mognard, S Gupta, MN Ismail, NA Karim, L Tibère, ...
Nutrients 12 (5), 1530, 2020
252020
Le Malaysian Food Barometer. L’impact de la modernisation compressée sur l’alimentation
JP Poulain, C Laporte, L Tibère, É Mognard, I Noor, NA Ragavan
Sciences de la société, 2019
10*2019
Les trois traditions du foie gras dans la gastronomie française
E Mognard
Anthropology of food, 2011
8*2011
Diversity of protein food sources, protein adequacy and amino acid profiles in Indonesia diets: Socio-Cultural Research in Protein Transition (SCRiPT)
H Khusun, P Monsivais, R Anggraini, J Februhartanty, E Mognard, Y Alem, ...
Journal of Nutritional Science 11, e84, 2022
72022
Élise Mognard, Foie gras, gavage et “touristes-mangeurs”: une sociologie de l’alimentation à l’heure de la mondialisation. Thèse de doctorat en sociologie de l’université …
É Mognard
Mondes du Tourisme, 95-99, 2014
72014
Patrimoine alimentaire et innovations essai d'analyse typologique sur trois territoires de la Région Midi-Pyrénées
J Bessière, L Barthe, E Mognard, J Pilleboue, S Rayssac, E Soulenq, ...
ISDA 2010, 12, 2010
72010
The Malaysian food barometer open database: an invitation to study the modernization of Malaysian food patterns and its economic and health consequences
JP Poulain, L Tibère, E Mognard, C Laporte, T Fournier, IM Noor, ...
Frontiers in nutrition 8, 800317, 2022
62022
Fat Duck as Foie Gras: Axiological Implications of Tourism Experiences
E Mognard
Tourism Experiences & Animal Consumption: Contested Values, Morality …, 2018
62018
Evolutions et facteurs socioculturels de la consommation d’aliments d’origine animale en France et en Europe: état des connaissances
O Lepiller, E Fourat, É Mognard
et al., Rôles, impacts et services issus des élevages et de leurs produits …, 2016
52016
Sources et conditions d'émergence de l'innovation patrimoniale alimentaire. Innovation et patrimoine alimentaire en espace rural
J Bessière, E Mognard
Innovation et patrimoine alimentaire en espace rural, 87-101, 2012
52012
Much More Than Food: The Malaysian Breakfast, a Socio-Cultural Perspective
JP Poulain, E Mognard, J Kong, JL Yuen, L Tibère, C Laporte, FM Yang, ...
Sustainability 15 (3), 2815, 2023
42023
Staging a National Dish: The Social Relevance of Nasi Lemak in Malaysia
L Tibère, C Laporte, JP Poulain, E Mognard, M Aloysius
42019
Breakfast Consumption and Quality of Macro-and Micronutrient Intake in Indonesia: A Study from the Indonesian Food Barometer
H Khusun, R Anggraini, J Februhartanty, E Mognard, K Fauzia, ...
Nutrients 15 (17), 3792, 2023
22023
Migrants as brokers of food heritage making: a case study of the Bario Food and Cultural Festival in Borneo, Sarawak, Malaysia
E Mognard, L Tibère, P Bala, JP Poulain
Vivência: Revista de Antropologia 1 (57), 2021
22021
Le système ne peut pas réaliser cette opération maintenant. Veuillez réessayer plus tard.
Articles 1–20