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Halima Boughellout
Halima Boughellout
Institut de la Nutrition de l'Alimentation et des Technologies Agro-Alimentaires (I.N.A.T.A.A
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Effect of instant controlled pressure drop (DIC) treatment on milk protein's immunoreactivity
H Boughellout, Y Choiset, H Rabesona, JM Chobert, T Haertle, S Mounir, ...
Food and agricultural immunology 26 (1), 71-81, 2015
212015
Lait camelin: nouvelle source de protéines pour enfants allergiques aux protéines du lait de vache?
H Boughellout, Y Choiset, H Rabesona, JM Chobert, T Haertle, ...
Revue Française d'Allergologie 56 (4), 344-348, 2016
13*2016
Prévalence de l’allergie aux protéines du lait de vache chez des enfants âgés de moins de 3 ans de la ville de Constantine (Algérie)
H Boughellout, L Benatallah, MN Zidoune
Revue Française d'Allergologie 55 (4), 288-292, 2015
102015
Functional properties of peptides obtained from whey proteins by ficin extract hydrolysis
A Kheroufi, ME Brassesco, DA Campos, H Boughellout, ME Pintado
Food Bioscience 47, 101707, 2022
92022
Whey protein-derived peptides: the impact of chicken pepsin hydrolysis upon whey proteins concentrate on their biological and technological properties
A Kheroufi, ME Brassesco, DA Campos, A Mouzai, H Boughellouta, ...
International Dairy Journal 134, 105442, 2022
52022
Fresh cheese “Peulh Type”: Characterization and sensory aspects
F Benyahia-Krid, O Aissaoui-Zitoun, H Boughellout, F Adoui, A Harkati, ...
Journal Advances Dairy Research 4 (163), 2, 2016
42016
Chicken pepsin and rennet gels: Internal bonds, rheology and microstructure
FA Benyahia-Krid, O Aissaoui-Zitoun, H Boughellout, F Adoui, A Harkati, ...
J. Vet. Sci. Technol 7, 375, 2016
42016
Effect of sodium chloride and incision on the chicken pepsin coagulant activity extracted from proventriculus, dried under partial vacuum
FA Benyahia-Krid, F Adoui, O Aissaoui-Zitoun, H Boughellout, E Siar
J Adv Dairy Res 5 (3), 4, 2017
32017
P148-Prévalence de l’allergie aux protéines du lait de vache chez les nourrissons dans la région d’Annaba
H Boughellout, MN Zidoune
Archives de pédiatrie 6 (17), 86-87, 2010
32010
Coagulation du lait par la pepsine du poulet
H Boughellout
Mémoire magister, université Mentouri constantine, 69p, 2007
32007
Effect of Pre-slaughter Handlings on Broiler Chicken Welfare and Relationship with Meat Quality
ZMNSMA Harkati A, Boughellout H., Fuent C., Krid F.A., Agli A.
Journal of Veterinary Science & Technology 9 (4), 2018
22018
Assessment of Antimicrobial Effect of the Artemisia herba-alba Aqueous Extract as a Preservative in Algerian Traditional Fresh Cheese
HMZMN Adoui Faïza, Boughellout Halima, Benyahia-Krid Férial Aziza, Aissaoui ...
J Food Microbiol Saf Hyg 3 (1), 129-134, 2018
22018
Whey proteins as multifunctional food materials: Recent advancements in hydrolysis, separation, and peptidomimetic approaches
S Saadi, C Makhlouf, NE Nacer, B Halima, A Faiza, H Kahina, F Wahiba, ...
Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety 23 (1), e13288, 2024
12024
Biological and Functional Properties of Vine Leaves
MN Adiba Benahmed Djilali, Abdelouahab Benseddik, Halima Boughellout, Karim ...
North African Journal of Food and Nutrition Research 5 (11), 2021
12021
Optimisation of spray drying parameters using mixed flow in whey powder production using response surface methodology (RSM)
A Mouzai, A Kheroufi, L Afoutni, W Louaer, MN Zidoune, H Boughellout
Acta Alimentaria 52 (2), 220-234, 2023
2023
Impact de l’hydrolyse in vitro par les protéines digestives sur l’immunoréactivité des protéines du lait de vache
H Boughellout, A Mouzai, A Khangui, A Kheroufi, MN Zidoune
Revue Française d'Allergologie 63 (3), 103397, 2023
2023
Prévalence de l’allergie alimentaire chez une population âgée de 0 à 15 ans de la ville de Skikda Algérie
H Boughellout, A Khangui, NL Khellassi, A Kheroufi, A Mouzai, ...
Revue Française d'Allergologie 63 (3), 103357, 2023
2023
Valorisation des protéines du lactosérum: Impact de l’hydrolyse enzymatique et du traitement par Détente Instantanée Contrôlée (DIC) sur leur propriétés fonctionnelles.
A Kheroufi, H Boughellout, ME Pintado
Université Frères Mentouri-Constantine 1, 2022
2022
PART I. Crops, land, and water use 12 Chapter 1. Algerian food products: Towards promoting ancestral know-how and sustainable use of local biodiversity
MNZ Leila Benatallah, Halima Boughellout, Zitoun Ouarda Aissoui, Ferial ...
Resources, Strategies and Potentialities for Food System Sustainability in …, 2022
2022
Formulation de préparations fromagères à tartiner à base de cheddar et d’emmental
F Adoui, M Boudefa, B Bouguemra, H Boughellout
2022
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