Pascale Deneulin
Pascale Deneulin
Professeur of sensory analysis and statistics in Wine university of Changins
Adresse e-mail validée de changins.ch
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De quelques implications théoriques de l'étude des relations à longue distance
P Pica
221986
Analyses of open-ended questions by renormalized associativities and textual networks: A study of perception of minerality in wine
P Deneulin, F Bavaud
Food Quality and Preference 47, 34-44, 2016
212016
Exemplarity measurement and estimation of the level of interjudge agreement for two categories of French red wines
A Loison, R Symoneaux, P Deneulin, T Thomas-Danguin, C Fant, ...
Food Quality and Preference 40, 240-251, 2015
142015
Identification of Hydrogen Disulfanes and Hydrogen Trisulfanes in H2S Bottle, in Flint, and in Dry Mineral White Wine
C Starkenmann, CJF Chappuis, Y Niclass, P Deneulin
Journal of agricultural and food chemistry 64 (47), 9033-9040, 2016
112016
Impact of processed earwigs and their faeces on the aroma and taste of ‘Chasselas’ and ‘Pinot Noir’wines
P Kehrli, J Karp, JP Burdet, P Deneulin, E Danthe, F Lorenzini, C Linder
Vitis 51 (2), 87-93, 2012
112012
Minéralité du vin: représentations mentales de consommateurs suisses et français
P Deneulin, G Le Bras, Y Le Fur, L Gautier
Revue suisse Viticulture Arboriculture Horticulture 46 (3), 174-180, 2014
102014
Evaluation of the Pivot Profile©, a new method to characterize a large variety of a single product: Case study on honeys from around the world
P Deneulin, C Reverdy, P Rébénaque, E Danthe, B Mulhauser
Food research international 106, 29-37, 2018
92018
Comparison between sensory and nephelometric evaluations of tannin fractions obtained by ultrafiltration of red wines
P Rébénaque, A Rawyler, MO Boldi, P Deneulin
Chemosensory perception 8 (1), 33-43, 2015
72015
Study of the polysemic term of minerality in wine: Segmentation of consumers based on their textual responses to an open-ended survey
P Deneulin, Y Le Fur, F Bavaud
Food Research International 90, 288-297, 2016
42016
Efficacy of kaolin treatments against Drosophila suzukii and their impact on the composition and taste of processed wines
C Linder, J Rösti, F Lorenzini, P Deneulin, R Badertscher, P Kehrli
Vitis 59, 49-52, 2020
32020
La minéralité des vins: exploitation de sémantique cognitive d'une étude consommateurs
P Deneulin, G Le Bras, Y Le Fur
Revue des Oenologues et des Techniques Vitivinicoles et Oenologiques 41 (153 …, 2014
32014
Investigation of emotional expressions elicited by wine odor
A RIVE, P DENEULIN
Dim 1, 62.92, 2014
32014
Eléments pour une analyse de la variabilité sensorielle des vins rouges du val de Loire
P Deneulin, C Asselin, J Pagès
Rev. française d’Oenologie, 2006
32006
Minéralité des vins: étude et valorisation d’un concept en vogue, mais méconnu
P Deneulin, S Burgos
Revue suisse de viticulture, arboriculture et horticulture 46 (3), 2014
22014
Méthodologie en analyse sensorielle
P Deneulin, R Pfister
Objectif 79, 19-31, 2013
22013
Occurrence of earwigs in vineyards and their impact on aroma and flavour of'Chasselas' and'Pinot Noir'wines.
JP Burdet, J Karp, P Deneulin, C Linder, P Kehrli
Occurrence of earwigs in vineyards and their impact on aroma and flavour of …, 2013
22013
Concours et préférences des consommateurs: Partie 1/2: Les vins médaillés sont-ils ceux préférés des consommateurs? Cas d'un concours transfrontalier
P Deneulin, JC Perrin, C Guyot, JF Clément
Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques …, 2012
22012
Recherche méthodologique pour une caractérisation du cépage chenin: application au Rendez-Vous du Chenin
P DENEULIN, C ASSELIN
Revue française d'Oenologie, 35-40, 2004
22004
Tendance à plus de douceur dans les vins: comment les consommateurs apprécient-ils les vins avec léger sucre résiduel?
P Deneulin, J Boven, C Bourcet, MH Corajod
BIO Web of Conferences 15, 02025, 2019
12019
Willingness of Swiss consumers to pay for" no-sulfite added" wines with organic or biodynamic label.
P Deneulin, X Dupraz
Revue Suisse de Viticulture, Arboriculture et Horticulture 50 (3), 176-182, 2018
12018
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