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Pascale Deneulin
Pascale Deneulin
Professeur of sensory analysis and statistics in Wine university of Changins
Adresse e-mail validée de changins.ch
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Analyses of open-ended questions by renormalized associativities and textual networks: A study of perception of minerality in wine
P Deneulin, F Bavaud
Food Quality and Preference 47, 34-44, 2016
322016
Evaluation of the Pivot Profile©, a new method to characterize a large variety of a single product: Case study on honeys from around the world
P Deneulin, C Reverdy, P Rébénaque, E Danthe, B Mulhauser
Food research international 106, 29-37, 2018
202018
Exemplarity measurement and estimation of the level of interjudge agreement for two categories of French red wines
A Loison, R Symoneaux, P Deneulin, T Thomas-Danguin, C Fant, ...
Food quality and preference 40, 240-251, 2015
202015
Identification of Hydrogen Disulfanes and Hydrogen Trisulfanes in H2S Bottle, in Flint, and in Dry Mineral White Wine
C Starkenmann, CJF Chappuis, Y Niclass, P Deneulin
Journal of agricultural and food chemistry 64 (47), 9033-9040, 2016
192016
Efficacy of kaolin treatments against Drosophila suzukii and their impact on the composition and taste of processed wines
C Linder, J Rösti, F Lorenzini, P Deneulin, R Badertscher, P Kehrli
Vitis: journal of grapevine research, 2020
162020
Comparison between sensory and nephelometric evaluations of tannin fractions obtained by ultrafiltration of red wines
P Rébénaque, A Rawyler, MO Boldi, P Deneulin
Chemosensory perception 8, 33-43, 2015
152015
Minéralité du vin: représentations mentales de consommateurs suisses et français
P Deneulin, G Le Bras, Y Le Fur, L Gautier
Revue suisse Viticulture, Arboriculture, Horticulture 2014 (3), 174-180, 2014
152014
Impact of processed earwigs and their faeces on the aroma and taste of ‘Chasselas’ and ‘Pinot Noir’wines
P Kehrli, J Karp, JP Burdet, P Deneulin, E Danthe, F Lorenzini, C Linder
Vitis 51 (2), 87-93, 2012
122012
Study of the polysemic term of minerality in wine: Segmentation of consumers based on their textual responses to an open-ended survey
P Deneulin, Y Le Fur, F Bavaud
Food Research International 90, 288-297, 2016
112016
Is knowledge emotion? The subjective emotional responses to wines depend on level of self-reported expertise and sensitivity to key information about the wine
G Coppin, C Audrin, C Monseau, P Deneulin
Food Research International 142, 110192, 2021
102021
Méthodologie en analyse sensorielle
P Deneulin, R Pfister
Oenoflair. Consulté le 10, 11-21, 2013
62013
Influence of processed Halyomorpha halys bugs on the aroma and taste of'Chardonnay'and'Merlot'musts and wines
P Kehrli, J Rösti, P Deneulin, C Linder
Vitis: journal of grapevine research, 2021
52021
Investigation of emotional expressions elicited by wine odor
A RIVE, P DENEULIN
Dim 1, 62.92, 2014
42014
La minéralité des vins: exploitation de sémantique cognitive d'une étude consommateurs
P Deneulin, G Le Bras, YY Le Fur
La revue des œnologues et des techniques vitivinicoles et œnologiques 41 …, 2014
42014
Vins sans sulfites ajoutés et labels environnementaux: quel prix pour les consommateurs suisses?
P Deneulin, X Dupraz
Revue suisse Viticulture, Arboriculture, Horticulture 176, 176-182, 2018
32018
Occurrence of earwigs in vineyards and their impact on aroma and flavour of'Chasselas' and'Pinot Noir'wines.
JP Burdet, J Karp, P Deneulin, C Linder, P Kehrli
32013
Eléments pour une analyse de la variabilité sensorielle des vins rouges du val de Loire
P Deneulin, C Asselin, J Pagès
Rev. française d’Oenologie, 2006
32006
Levons un voile sur la minéralité des vins blancs du Jura: discours, sémantique, sensorialité
L Gautier, P Deneulin, YY Le Fur
Les vies de la pasteurisation–récits, savoirs, actions (1865-2015), 159-170, 2015
22015
Minéralité des vins: étude et valorisation d’un concept en vogue, mais méconnu
P Deneulin, S Burgos
Revue suisse de viticulture, arboriculture et horticulture 46 (3), 2014
22014
Quelles émotions pour quels vins? Influence du cépage et de la région d'origine
C Monseau, P Deneulin
Revue des œnologues 153, 32-34, 2014
22014
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